Tailg… what?

6 sep

Alle gør det. De store mænd gør det…

Og de mindre mænd gør det…

De unge kærester gør det…

Og den mere modne kærlighed gør det…

De ældre kærester gør det – med korrekt siddeunderlag…

Selv skyggerne gør det…

De med små trommer gør det…

Og de med store trommer gør det…

Det kan gøres liggende…

Og det kan gøres stående…

Bare det gøres. Tailgating. Som går ud på at stille på stadionområdet fire-fem timer inden en sportskamp med mad, drikke, strandstole og opgejlet festivalstemning og praktisk tøj i dit holds farver – for at vise din støtte, dit engagement og din interesse i holdet. Eller. Når man kradser lidt i overfladen handler tailgating lige så lidt om sporten som Roskilde Festival handler om musik. Kampen er måske én af ingredienserne, men i virkeligheden handler det om fællesskab. Om at hænge ud og se på andre mennesker. Om at favne lavkultur. Om at råbe venlige obskøniteter efter fremmede. Om at spise grillpølser så tykke som din egen underarm. Om at mingle. Om at vise dine børn frem og fortælle om deres resultater i skolen. Om at sparke på dæk og puste sig op. Om at glo lidt for længe på de unge damer i stramt tøj, der kalder sig cheerleadere. Om at være amerikaner sammen med de andre amerikanere.

Og en tailgate er, spørger du? Tja. Det er skam halen på store, amerikanske trucks. Den, der kan slås ned, så fx kvæg eller andre store ting kan læsses af og på i det daglige. Men tailgaten – bagsmækken – kan også danne et bord, hvorfra mad og øl kan serveres til sultne, feststemte footballfans. Så lærte vi også noget i dag.

Alle billeder er taget på min tur rundt i denne amerikanske tradition, lørdag 4. september, hvor årets collegefootballsæson blev skudt i gang. Senere vandt vi selve kampen 50-0. Og ja – jeg sagde lige “vi” om The Tennessee Volunteers. Det skal man som studerende på UT. Og undrer du dig over det underlige navn, Volunteers? Det gjorde jeg også. Det stammer fra 1812, hvor 25.000 unge mænd fra Tennessee meldte sig som frivillige til den Mexicanske Krig. Der var brug for 3.500. Og det er vi stadig stolte nok til at opkalde footballholdet efter. I daglig tale hedder holdet nu bare… Vols. Det falder endnu mere krøllet i munden end hele ordet, men sådan er det. Go Vols. Se, så lærte vi lige lidt mere. I will shut up now og give jer et billede af vores store, fine Neyland Stadium. Og spare jer for info om, hvor navnet Neyland kommer fra.

Det var bare det. Hej-hej.

Reklamer

3 kommentarer to “Tailg… what?”

  1. MOM september 6, 2010 hos 3:09 am #

    Hej! Hvor kommer så Neyland fra? Mor.

  2. Karin september 7, 2010 hos 12:19 pm #

    Længe leve lavkultur!! Et kort skrækkeligt øjeblik troede jeg dog lige, at du var landet blandt en flok hollandske fans 😀

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: